קטגוריות מוצרים
גריל גז
-
SALE
גריל גז נירוסטה 3 מבערים A3
₪2,390₪2,190 לרכישה -
גריל גז עוצמתי Treasure
₪1,690 לרכישה -
גריל גז Veyron 4
₪2,890 לרכישה -
SALE
גריל גז מעוצב Spider 3
₪3,290₪2,890 לרכישה -
גריל גז מעוצב Spider 4
₪3,990 מידע נוסף -
SALE
גריל גז עוצמתי Europe 4
₪3,990₪3,490 לרכישה -
גריל גז Europe 6
₪4,690 לרכישה -
גריל גז Dallas
₪18,490 לרכישה -
גריל גז Miami
₪32,990 לרכישה -
גריל גז Dallas Black
₪19,990 לרכישה
גריל גז – 7 טיפים לבחירת גריל גז
גריל גז הפך לפופולארי במיוחד בשנים האחרונות ולתוספת חשובה בכל גינה, מרפסת או חצר. הוא משתלב טוב ותופס מקום טבעי בין הריהוט למרפסת ולגן. יתכן שכבר היה ברשותכם מנגל פחם ישן והחלטתם שהגיע הזמן להתקדם לגריל גז, אבל איך בוחרים את האחד הנכון עבורכם?
התשובה תמונה בצרכים שלכם. הבאנו לכם טיפים חשובים לבחירת גריל הגז האידאלי עבורכם שיענה בדיוק על הצרכים והרצונות שלכם ויספק לכם את חווית הצלייה האולטימטיבית.
- שימו לב לעוצמת החום – עוצמת החום בגרילי גז נמדדת באמצעות BTU, שהיא יחידה למדידת אנרגיה. היא מודדת את עוצמת החום שהמבערים מפיקים, כלומר ככל שה-BTU גבוה יותר, כך עוצמת החום של הגריל היא גבוהה יותר. כלל אצבע טוב הוא BTU פרופורציונלי לשטח הצלייה של הגריל – 18 BTU על כל 1 סמ”ר של שטח צלייה. במקרה שהמבערים אינם איכותיים, צריכת הגז היא גדולה יותר אך לא כל הגז הזה מתורגם לחום.
- מבערים הם שם המשחק – מבערים הם לב ליבו של כל גריל גז. מבערים איכותיים עשויים מנירוסטה או יציקת ברזל , מה שהופך אותם לעמידים לאורך זמן, בעלי פיזור חום אפקטיבי ועמידים בעוצמות חום גבוהות. ככל שיש יותר מבערים, כך השליטה בעוצמות החום טובה יותר. כשקונים גריל גז חשוב לשים לב לכמה זמן יש אחריות על המבערים.
חשוב לוודא שכפתורי ההפעלה של המבערים אינם ממוקמים בצדדי הגריל אלא במרכזו, מכוון שצידי הגריל (מדפי הצד) הם שטח עבודה חשוב עבור הגרילמן וכפתורים שממוקמים בצדדים יגזלו את השטח הזה. כמו כן חשוב גם לבדוק שלכל מבער יש שליטה נפרדת, כך תוכלו ליצור אזורי חימום שונים ולקבל פיזור חום אופטימלי.
כמה מבערים אתם באמת צריכים? השאלה הזאת במילים אחרות אומרת “איזה גודל של גריל גז לקחת”. הגודל של הגריל מושפע מכמות המבערים שיש לו, והמספר הזה נע מ-1 ומעלה. בשפה פשוטה התשובה תלויה באופי השימוש שלכם. אם אתם זוג או רווקים, לא משתמשים בגריל לעיתים קרובות וכשכן אז מכינים אוכל למעט אנשים – 2 או 3 מבערים זה ממש בסדר, אפשר ללכת על גריל גז קטן יחסית. אם אתם משפחה קצת יותר גדולה, יש מה לחשוב בכיוון של 4 מבערים ומעלה. אם אתם נוהגים לארח הרבה אנשים וארוחות של 20 איש הן חלק מהשגרה שלכם, אז התשובה היא גריל גז גדול, כלומר 6 מבערים.
עוד שיקול לבחירת גודל הגריל הוא תדירות השימוש בו. כלומר אם אתם עושים “על האש” לעיתים תכופות, גריל גז גדול ישרת אתכם טוב יותר כי הוא יכולת להכיל כמות גדולה של בשר בנגלה אחת מבלי שתצטרכו להמתין בכל פעם שעות לאוכל. אם הגריל ישמש אתכם רק לעיתים רחוקות כשאתם מארחים לכמה שעות, אז גם גריל גז קטן שאפשר להשתמש בו בנגלות יהיה טוב עבורכם ויחסוך לכם מקום.
- השוואת מחירים – טווח המחירים של גריל גז הוא רחב ביותר. החל ממאות שקלים בודדים לגריל הגז הפשוט ביותר ועד עשרות אלפים ומעלה עבור גריל גז ברמת האיכות והגימור הגבוהות ביותר. כפי שאנחנו יודעים מתחומים אחרים, לא תמיד הכי יקר הוא בהכרח הכי טוב. במקרה של גריל גז חשוב מאוד לשים את הדגש על איכות החומרים מהם הגריל בנוי.
- איך מתחזקים את הגריל? – בתחזוקה נכונה גריל גז יכול להחזיק שנים רבות וארוכות. אם אתם מדליקים את הגז פעם בכמה חודשים ומשאירים את הגריל בחוץ חשוף לנזקי מזג האוויר, הוא לאט לאט נהרס. כדי לשמור עליו במצב טוב לטווח ארוך, צריך להרחיק את הגריל ממקומות רטובים עם לחות. הלחות יוצרת שכבת חלודה וכדי להימנע ממנה, יש למצוא לגריל פינה יבשה שהוא יוכל לעמוד בה בנחת או לחילופין לכסות את הגריל בכיסוי איכותי עבה ועמיד בכל עת בה אתם לא משתמשים בו
כמו הגשם, גם שמש לא עוזרת יותר מדי לשמירה על הגריל. כיסוי אטום וטוב יעזור לכם לשמור עליו לאורך זמן ולהפיק ממנו את המיטב. בנוסף, צריך לזכור לנקות את הגריל מדי פעם מלכלוך שהצטבר. רססו על הגריל שמן מאכל שישמור על הנירוסטה או הברזל וימנע מהם להחליד.
בכל הנוגע לניקוי הגריל- אנו ממליצים לנקות את הרשתות וסביבת הגריל בתום כל שימוש כפי שאתם נוהגים לנקות את הסיר בו הכנתם תבשיל.
- מה באמת קריטי – שימו לב שרשתות הצלייה עשויות מנירוסטה או מיציקת ברזל עם ציפוי פורצלן שקל לניקוי. החומרים האלו לא מחלידים ויגרמו להן להיות עמידות לשנים רבות. הימנעו מרכישת גריל גז ללא מפזרי להבה הם לא קיימים בכל דגם של גריל אבל הם משחקים תפקיד חשוב – הם מפזרים את החום בצורה הנכונה לרשת הצלייה וגם מוודאים ששומן לא יטפטף על המבער ויסתום אותו . בדקו לאן מתנקזים השומנים – בזמן הצלייה בגריל גז שומן נוטף מהבשר אל חלל הגריל. בגרילים איכותיים תהיה מערכת נשלפת- מגירה לניקוז השומנים והנוזלים. בדקו את יציבות הגריל – נענעו אותו ובדקו כמה הוא זז, האם המדפים שלו מסוגלים להחזיק משקל. בנוסף, בדקו האם הגריל נייד על גלגלים או אינו ניתן לשינוע קל ופשוט בחצר או במרפסת.
- אקסטרות – יש גם דברים שהם לא חובה אבל לגמרי יעזרו לכם. מדחום, למשל, יאפשר צלייה מדויקת יותר ולכן גם אפקטיבית יותר. ארון אחסון יאפשר לכם לאחסן בתוכו את כל הכלים הדרושים, כיסוי וגם את בלון הגז. כירת גז חיצונית שממוקמת בצד הגריל תאפשר לכם תוך כדי העבודה על הגריל להכין גם מאכלים נוספים או לצלות ירקות ואף להכין קפה שחור טוב באופן נוח וקל . כל אלה אינם הכרחיים אבל לחלוטין יכולים להקל עליכם ולעזור לגרילמן החובב לקבל חווית גריל טובה יותר.
- גודל – לגודל של הגריל השפעה רבה על בחירתו, באם יש לכם מרפסת קטנה , סביר שתבחרו גריל קטן וקומפקטי בעל מדפי צד מתקפלים או נשלפים. יחד עם זאת, אם יש לכם חצר גדולה האפשרויות העומדות בפניכם גדולות יותר שכן שיקולי המקום פחות קריטיים.
שאלות נפוצות בנושא גריל גז
איך לבחור ממי לקנות גריל גז?
מומלץ לקנות גריל גז מיבואן של מותג מוכר שמספק אחריות רבת שנים. חשוב לדעת שאם קורה משהו לגריל שקניתם יש למי לפנות במידת הצורך. ב-SCAB תקבלו סטנדרט שירות יוצא מן הכלל עבור גריל הגז שלכם, אנו מעניקים שירות אדיב ומקצועי לאורך שנים בבית הלקוח ונשמח לסייע בכל.
כמה עולה גריל גז?
טווח המחירים הוא גמיש ונע בין מאות בודדות לגריל גז הפשוט ביותר ועד עשרות אלפים למשוכללים שבניהם. חשוב לקבוע את התקציב עבור הגריל לפי הצרכים שלכם כדי שישרת אתכם באופן הטוב ביותר.
איזה גודל של גריל גז לקחת?
גודל הגריל נקבע לפי כמות המבערים שלו ולכן התשובה טמונה בצרכים שלכם. יש הבדל בין אם אתם משתמשים בגריל לעיתים רחוקות ומכינים אוכל בכמויות קטנות יחסית ואז שני מבערים יהיו די והותר עבורכם, לבין אם אתם מארחים לעיתים קרובות ומכינים אוכל בכמויות גדולות ואז תצטרכו גריל גז יותר מאסיבי, גדול ומרווח יותר.
כמה זמן גריל גז מחזיק?
אורך החיים של הגריל תלוי בטיב ואיכות הגריל והן התחזוקה השוטפת שלו. בהנחה שגריל גז סטנדרטי מתוחזק נכון אורך חיו יכול להגיע גם ל-15 שנה. חשוב להימנע ממצבים שיאיצו את הבלאי שלו, לדאוג לשמן אותו ולא לתת לחלודה להיווצר עליו.